Udgivet i Gør-Det-Selv

Bør du bruge en arkitekt ved ombygning? Her er der flere grunde til hvorfor

Af Rullespartel.dk

Står du med et større projekt, hvor der virkelig er brug for en hjælpende hånd, så forløbet går effektivt og problemfrit? Ved renoveringer og andre lignende byggeprojekter er det næsten altid nødvendigt at benytte sig af en arkitekt. 

En arkitekt følger projektet på tæt hånd, og sørger for at man du får et godt resultat. Deres fineste opgave er at tegne og tilrettelægge det bedst mulige resultat af bygningen, både stilmæssigt og i forhold til det æstetiske. 

Du er altså sikker på at resultatet bliver stilrent og er blevet tegnet med et godt øjemål og med korrekte udregninger. Læs meget mere om, hvorfor du skal kontakte en arkitekt i forbindelse med dit næste byggeprojekt, lige her!

Hvad koster en arkitekt?

Det er lidt forskelligt hvordan arkitektfirmaer modtager deres løn, og du kan finde ud af hvilken lønmodtagelse et firma benytter. Nogen ønsker en fast timeløn på projektet, og denne type betaling er ofte benyttet hvis arkitekterne kun skal være med på projektet under den indledende proces, hvor der skal tegnes de første tegninger. 

Andre betales ud fra en procentdel af den samlede byggesum. Jo mere de skal deltage i bygningsprocessen, jo større procent af byggesummen skal de have i betaling. Det er klart, at hvis arkitekten skal følge projektet fra start til slut, skal de have mere i løn. 

Dette kan være en tryghed for dig, at have en artikekt med hele vejen. Så ved du, at alt arbejdet udføres korrekt i forhold til de oprindelige tegninger, og dermed bliver alt bygget, som det var planlagt. Arkitekten ved, hvordan det endelige resultat skal se ud. 

Her kan du se eksempler på forskellige byggeprojekter, og hvordan prisen på en artitekt kan se ud. Så kan du sammenligne med dit eget byggeprojekt, og cirka vide hvad det kommer til at koste for dig. 

Hvordan hjælper arkitekten? 

Arkitekten er guld værd, især i starten af projektet. Her kan man kommunikere med denne fagligt dygtige person om, hvordan skitsen af byggeriet ser ud. Man får fantastisk rådgivning og vejledning, som får dig på rette vej i forhold til dit projekt. 

Derudover kan en arkitekt hjælpe dig med at indhente dokumenter til byggeansøgning og byggetilladelse. Det er dog dig selv som står for at skaffe håndværker og den daglige projekthåndtering. 

Få et overblik over projektet 

En arkitekt kan vise dig eksempler på resultater i skitser, og hjælpe dig med at beregne hvad det hele cirka kommer til at koste. Du får vejledning i, hvordan du skal styre økonomien i projektet, så pengene bliver brugt på de rigtige ting, og på bedst mulig vis. 

Desuden er der utroligt mange praktiske ting, som man skal forholde sig til under et byggeprojekt. Du kan få vejledning til, hvordan du får styr på de aller vigtigste papirer, så alt kører som smurt. 

Find en arkitekt med god erfaring 

Det er ikke forventet at du ved alt, når du starter et byggeprojekt. Heldigvis er der professionelle fagfolk, som har uddannet sig inde for dette område, og står klar til at hjælpe dig hele vejen. 

Selvom du har skaffet dig arbejdere, materialer og så videre, er det stadig vigtigt at have en vision om projektet, samt en tidsplan og et godt overblik. 

Find dit perfekte match!

Du skal dog også forholde dig til, hvilken type stil du ønsker for din bygning. Selvom alle arkitekter helt sikkert ville kunne hjælpe dig, skal du helt sikkert overveje at finde en, som matcher dig i din idé om stil. Sådan får i den bedst mulige i arbejdsproces, da arkitekten i så fald bedre forstår, i hvilken retning du vil hen med projektet. 

En måde at vælge den rigtige artikekt er også ved at undersøge, om de tidligere har arbejdet på projekter, som minder om dit. Nogle arkitekter har speciale i huse, andre i store bygninger og nogen i noget helt tredje.

Vælg en som har noget erfaring indenfor dit område. Så er du sikker på, at arkitekten ved hvad han laver, og at han har en masse erfaring og gode idéer i bagagen, som vil være til gavn for dig. 

Find det du mangler på rullespartel.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 18 produkter fra mere end 7 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 29 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-21 09:08:47.

3
Produkttyper
18
Produkter
7
Forhandlere
29
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.